30 mrt 2007

Hill's afslankwedstrijd










Net zoals bij mensen is overgewicht ook een van de meest voorkomende en snelst toenemende gezondheidsproblemen bij onze huisdieren. Het grote gevaar van overgewicht is dat het er langzaam insluipt en meestal niet meteen opvalt, maar we moeten ons echt beter bewust zijn van de talrijke problemen dat het met zich meebrengt.

Naar goede traditie organiseerde Hill’s dit jaar opnieuw een wedstrijd waarbij baasjes aangemoedigd werden om hun viervoeters te doen afslanken. Tijdens de jubileumeditie van vorig jaar hadden we reeds de eer om deel te mogen uitmaken van de jury, en ook dit jaar gingen we meer dan graag op die uitnodiging in. Naast het feit dat afslanken voor veel honden een pure noodzaak is voor hun gezondheid, is het telkens opnieuw ontroerend om de verhalen van hond en baasje aan te horen. Het is het moedige relaas van vallen en opstaan, van een niet-aflatende motivatie omdat het einddoel voor beiden enkel positief kan uitvallen: vaak een totaal nieuwe levensstijl waarbij beweging en energie centraal komen te staan.

Eerlijk toegegeven, iedere deelnemer die in de finale staat, verdient volgens ons op zijn minst een aanmoedigingsprijs. De ‘teams’ hebben samen meestal een zo mooi en moedig parcours afgelegd, dat we niet anders kunnen dan bewondering en respect voor hen op te brengen. Hierbij wil ik dus nog eens van harte een oprechte proficiat wensen aan alle deelnemers. Dat de keuze niet altijd zo voor de hand ligt omdat sommige honden totaal verschillende aandachtspunten met zich meebrengen die in hun voordeel spreken maar die toch even veel doorwegen, bewijst het feit dat er dit jaar twee viervoeters op een gedeelde eerste plaats eindigden.

Nogmaals van harte proficiat aan de winnaars, en aan de andere finalisten voor hun inzet!

Geen opmerkingen: